Parzenica - Imprezy okolicznościowe

Noclegi w Murzasichlu

Poniższe ceny są cenami orientacyjnymi i mogą ulec zmianie w zależności od zamiany dań z poszczególnego zakresu cenowego, wyboru dodatków, dodatkowych usług itp. Podana cena dotyczy osoby dorosłej. Dzieci w wieku 3-10lat –80% ceny.

Cena zawiera:

  • Obsługę
  • Białe obrusy
  • Wybrane menu
  • Napoje ciepłe oraz zimne bez ograniczeń

Dodatkowo oferujemy :

  • Usługę samochodu z kierowcą- wygodnym Suvem VOLVO XC 60 II Generacji-szary metalik, z białym wnętrzem
  • Owoce na patery- wliczone w cenę dla uroczystości powyżej 70 osób
  • Restaurację na wyłączność dla uroczystości powyżej 90 osób
  • Noclegi, śniadania, ciasta

Ponad to oferujemy pomoc w kompleksowej organizacji uroczystości poprzez: pomoc w zakupie alkoholu u naszych dostawców, polecenie DJ, kapeli, kwiaciarni, dekoracji, cukierni, busów

PAKIET I

Cena : 130-150zł

Zupy

  • Rosół z makaronem
  • Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
  • Krem z warzyw z grzankami

Dania główne (2 mięsa do wyboru):

  • Kotlet Schabowy
  • Kotlet drobiowy
  • Pieczeń
  • Filet z kurczaka zawijany w boczku
  • Devolay z oscypkiem
  • Kotlet po góralsku z oscypkiem, boczkiem, cebulką isosem paprykowym

Dodatki (1-2 do wyboru ):

  • Ziemniaki (gotowane lub pieczone) Puree, Ryż, kluski jasne, frytki
  • Surówki: ( 1- 2 do wyboru )
  • marchew, Colesław, buraczki, mizeria, wiosenna

Sosy 1 do wyboru:

  • grzybowy, serowy, pieczeniowy, pieczarkowy, BBQ, chrzanowy, oscypkowy,

Kolacja (1 -2 do wyboru):

  • Żurek
  • Strogonoff
  • Zupa gulaszowa z bułeczką
  • Barszcz czerwony z krokietem (z kapustą i grzybami/ z mięsem)
  • Kotlet górala z ziemniakami opiekanymi z sałatą
  • rolada schabowa z bryndzą w sosie z ziemniakami opiekanymi z sałatą
  • Szynka wieprzowa krojona przez kucharza z kapustą zasmażaną i ziemniakami opiekanymi- tzw. live- (za dopłatą)

Deser ( 1 do wyboru):

  • Szarlotka z lodami
  • lody z polewą

Zimna płyta ( 7 pozycji do wyboru):

  • Patera wędlin i wyrobów swojskich
  • oscypki i korboce
  • Pasztet
  • Galaretka wieprzowa
  • Galaretka drobiowa
  • Śledzie w śmietanie
  • Śledzie w sosie musztardowym
  • Śledzie w oleju
  • Sałatka jarzynowa
  • Pikle w zalewie octowej (papryka, ogórki, pieczarki
  • Sałatka z kurczakiem, makaronem ryżowym i curry
  • Sałatka grecka
  • sałatka słoneczne ziarna
  • Góralskie paluszki z kurczaka z dipami (czosnkowy, pomidorowy, majonezowy)
  • Moskole z masłem czosnkowym
  • Swojski smalec
  • Ogórki kiszone
  • Chleb

PAKIET II

Cena : 150-200zł

Zupy

  • Rosół z makaronem
  • Krem z warzyw z prażonymi pestkami dyni
  • Cebulowa z grzankami i serem
  • Żurek
  • Zupa gulaszowa
  • Czosnkowa z grzankami i oscypkiem
  • Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
  • Kwaśnica z ziemniakami i wędzonym żeberkiem
  • Borowikowa z grzankami

Dania główne (1-3 mięs do wyboru):

  • Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym/oscypkowym
  • Zrazy wołowe
  • Bitki wieprzowe na kapuście zasmażanej
  • Filte z indyka w panierce z oscypkiem i żurawiną
  • Devolay z oscypkiem
  • Panierowany filet z kurczaka
  • Roladka schabowa z pieczarkami i bryndzą
  • Pieczeń barania
  • Filet z dorsza
  • Pieczeń wieprzowa w sosie z zielonego pieprzu
  • Żeberka w sosie BBQ lub sosie własnym (do wyboru)
  • Pstrąg z pieca
  • Rolada z indyka faszerowana warzywami
  • Kotlet po góralsku z oscypkiem, boczkiem, cebulką isosem paprykowym
  • Rolada wołowa

Dodatki (1-2 do wyboru ):

  • Ziemniaki (gotowane lub pieczone) Puree, Ryż, kluski jasne, frytki, kasza

Surówki: ( 1- 2 do wyboru ):

  • Marchew, Colesław, buraczki, kapusta pekińska, modra kapusta,
  • kapusta zasmażana, mizeria, wiosenna, warzywa gotowane

Sosy 1 do wyboru:

  • grzybowy, serowy, pieczeniowy, pieczarkowy, BBQ, chrzanowy, oscypkowy, borowikowy, salsa paprykowa

Kolacja (1 -2 do wyboru):

  • Strogonoff w chlebku
  • zupa gulaszowa z bułeczką
  • Żurek
  • Barszcz czerwony z krokietem z kapustą i grzybami/ mięsem
  • Devolay z frytkami i surówką
  • Pieczony schab w sosie z ziemniakami i surówką
  • Grillowany pstrąg z frytkami i surówką
  • Szaszłyk drobiowy lub wieprzowy z frytkami i surówką
  • Placek po zbójnicku
  • żeberka w sosie BBQ, z ziemniakami opiekanymi i surówką
  • filet z dorsza z frytkami i surówką
  • Szynka wieprzowa krojona przez kucharza z kapustą zasmażaną i ziemniakami opiekanymi- tzw. Live

Deser ( 1 do wyboru):

  • Szarlotka z lodami i bitą śmietaną
  • Ciasto czekoladowe z musem owocowym i bitą śmietaną
  • Lody w wafelku z kruszonką, bitą śmietaną i owocami
  • Lody z kruszonką, bitą śmietaną i polewą
  • Panna Cotta

Zimna płyta ( do 15 pozycji do wyboru):

  • Patera wędlin i wyrobów swojskich
  • oscypki i korboce
  • Śledzie w 3 smakach ( w musztardzie, w oleju, w śmietanie)
  • Sałatka Góralska
  • Sałatka Słoneczne Ziarna(sałata,kurczak,pomidor,ogórek,cebula,prażone ziarna słonecznika, sos Vinegret)
  • Sałatka jarzynowa
  • Pasztet własnego wyrobu
  • Pikle w zalewie octowej (papryka, ogórki, pieczarki)
  • Paszteciki z kapustą lub zmięsem
  • Galaretka wieprzowa
  • Galaretka drobiowa
  • 3 rodzaje kurczaka z dipami
  • Oscypek z boczkiem i żurawiną
  • Deski serów
  • Talerze wędlin
  • Sałatka śledziowa na ostro lub łagodnie
  • Jajka w majonezie
  • Jaja z sosem tatarskim
  • Nadziewana papryka
  • Grillowana cukinia z pomidorami
  • Kabanosy w cieście francuskim
  • Pieczarki nadziewane
  • Pieczarki panierowane
  • Moskole z masłem czosnkowym
  • Swojski smalec
  • Ogórki kiszone
  • Chleb