Cena zawiera:
- Obsługę
- Białe obrusy
- Wybrane menu
- Napoje ciepłe oraz zimne bez ograniczeń
Dodatkowo oferujemy :
- Usługę samochodu z kierowcą- wygodnym Suvem VOLVO XC 60 II Generacji-szary metalik, z białym wnętrzem
- Owoce na patery- wliczone w cenę dla uroczystości powyżej 70 osób
- Restaurację na wyłączność dla uroczystości powyżej 90 osób
- Noclegi, śniadania, ciasta
Ponad to oferujemy pomoc w kompleksowej organizacji uroczystości poprzez: pomoc w zakupie alkoholu u naszych dostawców, polecenie DJ, kapeli, kwiaciarni, dekoracji, cukierni, busów
PAKIET I
Cena : 130-150zł
Zupy
- Rosół z makaronem
- Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
- Krem z warzyw z grzankami
Dania główne (2 mięsa do wyboru):
- Kotlet Schabowy
- Kotlet drobiowy
- Pieczeń
- Filet z kurczaka zawijany w boczku
- Devolay z oscypkiem
- Kotlet po góralsku z oscypkiem, boczkiem, cebulką isosem paprykowym
Dodatki (1-2 do wyboru ):
- Ziemniaki (gotowane lub pieczone) Puree, Ryż, kluski jasne, frytki
- Surówki: ( 1- 2 do wyboru )
- marchew, Colesław, buraczki, mizeria, wiosenna
Sosy 1 do wyboru:
- grzybowy, serowy, pieczeniowy, pieczarkowy, BBQ, chrzanowy, oscypkowy,
Kolacja (1 -2 do wyboru):
- Żurek
- Strogonoff
- Zupa gulaszowa z bułeczką
- Barszcz czerwony z krokietem (z kapustą i grzybami/ z mięsem)
- Kotlet górala z ziemniakami opiekanymi z sałatą
- rolada schabowa z bryndzą w sosie z ziemniakami opiekanymi z sałatą
- Szynka wieprzowa krojona przez kucharza z kapustą zasmażaną i ziemniakami opiekanymi- tzw. live- (za dopłatą)
Deser ( 1 do wyboru):
- Szarlotka z lodami
- lody z polewą
Zimna płyta ( 7 pozycji do wyboru):
- Patera wędlin i wyrobów swojskich
- oscypki i korboce
- Pasztet
- Galaretka wieprzowa
- Galaretka drobiowa
- Śledzie w śmietanie
- Śledzie w sosie musztardowym
- Śledzie w oleju
- Sałatka jarzynowa
- Pikle w zalewie octowej (papryka, ogórki, pieczarki
- Sałatka z kurczakiem, makaronem ryżowym i curry
- Sałatka grecka
- sałatka słoneczne ziarna
- Góralskie paluszki z kurczaka z dipami (czosnkowy, pomidorowy, majonezowy)
- Moskole z masłem czosnkowym
- Swojski smalec
- Ogórki kiszone
- Chleb
PAKIET II
Cena : 150-200zł
Zupy
- Rosół z makaronem
- Krem z warzyw z prażonymi pestkami dyni
- Cebulowa z grzankami i serem
- Żurek
- Zupa gulaszowa
- Czosnkowa z grzankami i oscypkiem
- Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
- Kwaśnica z ziemniakami i wędzonym żeberkiem
- Borowikowa z grzankami
Dania główne (1-3 mięs do wyboru):
- Polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym/oscypkowym
- Zrazy wołowe
- Bitki wieprzowe na kapuście zasmażanej
- Filte z indyka w panierce z oscypkiem i żurawiną
- Devolay z oscypkiem
- Panierowany filet z kurczaka
- Roladka schabowa z pieczarkami i bryndzą
- Pieczeń barania
- Filet z dorsza
- Pieczeń wieprzowa w sosie z zielonego pieprzu
- Żeberka w sosie BBQ lub sosie własnym (do wyboru)
- Pstrąg z pieca
- Rolada z indyka faszerowana warzywami
- Kotlet po góralsku z oscypkiem, boczkiem, cebulką isosem paprykowym
- Rolada wołowa
Dodatki (1-2 do wyboru ):
- Ziemniaki (gotowane lub pieczone) Puree, Ryż, kluski jasne, frytki, kasza
Surówki: ( 1- 2 do wyboru ):
- Marchew, Colesław, buraczki, kapusta pekińska, modra kapusta,
- kapusta zasmażana, mizeria, wiosenna, warzywa gotowane
Sosy 1 do wyboru:
- grzybowy, serowy, pieczeniowy, pieczarkowy, BBQ, chrzanowy, oscypkowy, borowikowy, salsa paprykowa
Kolacja (1 -2 do wyboru):
- Strogonoff w chlebku
- zupa gulaszowa z bułeczką
- Żurek
- Barszcz czerwony z krokietem z kapustą i grzybami/ mięsem
- Devolay z frytkami i surówką
- Pieczony schab w sosie z ziemniakami i surówką
- Grillowany pstrąg z frytkami i surówką
- Szaszłyk drobiowy lub wieprzowy z frytkami i surówką
- Placek po zbójnicku
- żeberka w sosie BBQ, z ziemniakami opiekanymi i surówką
- filet z dorsza z frytkami i surówką
- Szynka wieprzowa krojona przez kucharza z kapustą zasmażaną i ziemniakami opiekanymi- tzw. Live
Deser ( 1 do wyboru):
- Szarlotka z lodami i bitą śmietaną
- Ciasto czekoladowe z musem owocowym i bitą śmietaną
- Lody w wafelku z kruszonką, bitą śmietaną i owocami
- Lody z kruszonką, bitą śmietaną i polewą
- Panna Cotta
Zimna płyta ( do 15 pozycji do wyboru):
- Patera wędlin i wyrobów swojskich
- oscypki i korboce
- Śledzie w 3 smakach ( w musztardzie, w oleju, w śmietanie)
- Sałatka Góralska
- Sałatka Słoneczne Ziarna(sałata,kurczak,pomidor,ogórek,cebula,prażone ziarna słonecznika, sos Vinegret)
- Sałatka jarzynowa
- Pasztet własnego wyrobu
- Pikle w zalewie octowej (papryka, ogórki, pieczarki)
- Paszteciki z kapustą lub zmięsem
- Galaretka wieprzowa
- Galaretka drobiowa
- 3 rodzaje kurczaka z dipami
- Oscypek z boczkiem i żurawiną
- Deski serów
- Talerze wędlin
- Sałatka śledziowa na ostro lub łagodnie
- Jajka w majonezie
- Jaja z sosem tatarskim
- Nadziewana papryka
- Grillowana cukinia z pomidorami
- Kabanosy w cieście francuskim
- Pieczarki nadziewane
- Pieczarki panierowane
- Moskole z masłem czosnkowym
- Swojski smalec
- Ogórki kiszone
- Chleb